mandag 13. mai 2019

Inkassogjelden vokser i Norge

Programmer som luksusfellen ruller over norske tv-skjermer for tiden, og viser hvordan vi bruker mere penger enn vi har, og totalt skylder nå ungdommer i Norge over 1,1 milliarder kroner i inkassogjeld. Noe av problemet ligger trolig i liten forståelse av privatøkonomiske termer og konsekvenser av å ikke betale for seg. Når inkassobyråer sender ut varsler om inkasso, er disse også formulert på en måte som gjør at mange ikke får med seg det viktige innholdet i brevet. Mange problemer med gjeld starter ofte med små beløp på grunn av en ubetalt mobilregning, eller et kredittkort som ikke ble betalt innen fristen og når først snøballen har begynt å rulle, kan det være vanskelig å få bremset den. Men hvis problemet er der, så bør man absolutt ta tak i det med det samme. Ring til inkassobyrået, ta kontakt med en gjeldsrådgiver og forsøk å finne en løsning som gjør det mulig å betale ned på gjelden så raskt som det lar seg gjøre.

Det er tydelig at det snart vil være behov for privatøkonomi som et eget fag på skolen, for antall personer med inkassogjeld og betalingsanmerkninger i Norge fortsetter å øke. I løpet av de tre siste årene har antall personer med betalingsanmerkninger vokst fra 220.000 til litt over 236.000 personer. Dette er mennesker som har blitt svartelistet av ulike finansinstutisjoner på grunn av manglende betaling av regninger. Smak litt på tallet 236.000 personer. Det er 50.000 flere enn hvor mange som bor i Trondheim, og nesten like mange som tilsammen bor i hele Bergen. Utrolige mengder med folk altså. Den største andelen av mennesker med betalingsanmerkninger ligger mellom 25 og 55 år, og ikke bare ungdommer som mange kanskje trodde. Uansett er det kanskje på tide å innføre økonomi som et eget fag i skolen, for denne tendensen ser ikke ut til å avta med det første.

Hvis du har fått inkassogjeld handler det om å komme seg ut av det økonomiske uføret så raskt som det er mulig, og hvis det hjelper å låne penger til inkassogjeld er det absolutt noe man bør gjøre, selv om man sikkert tenker at mer gjeld nå kanskje ikke er så lurt. Det som det i første rekke handler om i forhold til kreditorer, er at man har mulighet til å betale ut den gjelden som alleredde har gått til inkasso, for å heller starte med blanke ark om man skal bruke det uttrykket. På en slik måte vil man kunne bedre likviditeten, samtidig som det er en måte å bli kvitt gamle betalingsanmerkninger på. Med sikkerhet i bolig er det mulig å skaffe seg en slik refinansiering av inkassogjelden, og på den måten få muligheten til å starte på nytt økonomisk. Derfor behøver ikke nødvendigvis å ta opp et lån til inkassogjeld

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar