Betalingsanmerkning

Forsøk å bli kvitt dine betalingsanmerkninger
Selv om du lykkes med å få innvilget et lån med betalingsanmerkninger, vil det være smart av deg å forsøke å bli kvitt anmerkningen så raskt som mulig. Det er ikke bare i forbindelse med et lån at en betalingsanmerkning kan sette en stopper, men også med andre tjenester som for eksempel et telefonabonnement eller en avbetaling. I dag har nesten 240.000 personer i Norge fått en eller flere betalingsanmerkninger, så hvis du har en er du ikke den eneste i nabolaget. Det er synd å bli svartelistet i den økonomiske verden, spesielt hvis du har muligheten til å gjøre opp disse utestående pengene. Flere selskaper i Norge kan også være behjelpelige med å sette opp en nedbetalingsplan og ved å ta kontakt med de selskapene som du skylder penger til. Slike gjeldsrådgivere kan muligens være en løsning, hvis det føles tungt å ta tak i dette selv.
   
Det kan være veldig fort gjort å få seg en betalingsanmerkning, noe som har skjedd med de beste av oss en eller flere ganger. Det er enkelt å skaffe seg en, men ikke alltid like enkelt å bli kvitt de. Hvis du vil prøve å gjenskape en god kontroll over din egen økonomi igjen, har vi satt opp en enkel sjekkliste over hva du bør gjøre for å slette anmerkningene. Det er egentlig ikke så vanskelig som det høres ut, det gjelder for det meste bare å begynne i dag. 

    Skaff deg en oversikt over alle ubetalte regninger

    Begynn å betal inn på de med den høyeste renten

    Klarer du å komme til enighet om en betalingsplan, er det en fordel

    Kvitt deg med alle dine betalingsanmerkninger en gang for alle

Kanskje den beste måten å få fjernet betalingsanmerkninger er å refinansiere boliglånet med et såkalt omstartslån. Dette gjøres ved å stille en fast eiendom som sikkerhet, og dermed øke kapital som kan benyttes til å betale ut gammel gjeld og ubetalte regninger. Du er ikke garantert å få innvilget et slikt lån, men har i alle fall gode muligheter til å bli kvitt gjelden en gang for alle. Lånerammen ligger på opp til 85 % av markedesverdien på det aktuelle huset eller leiligheten, og på inntil 75 % av markedsverdien hvis det er snakk om en fritidseiendom som en hytte. Dette er noe vanlige banker ikke tilbyr deg som kunde, og renten vil ligge noe høyere enn hva du kan få tilbud om via en tradisjonell bank. Men dette kan være en gylden mulighet til å komme over kneika økonomisk, så får du heller bytte til en billigere formidler av huslån når tiden er moden for det. Renten bu betaler i mellomtiden vil uansett være mye lavere enn hva man betaler for inkassogjeld.

Som du sikkert skjønner så finnes det flere utveier for å få bukt med din betalingsanmerkning, men det krever at du tar tak i denne situasjonen ganske så umiddelbart. Jo lenger man venter med dette, jo vanskeligere blir det komme på rett kjøl. Mangler du penger til å få det til, så går det ofte ann å selge ting som ligger bortgjemt og som du ikke lenger husker at du har. Det ligger mye verdier bortgjemt i de norske hjem, så det kan også være en mulighet. Det viktigste er egentlig å rulle opp ermene og starte med å bli kvitt din betalingsanmerkning i dag.

0 kommentarer: