torsdag 23. mars 2023

Refinansiering av gjeld

Få en bedre økonomisk hverdag ved å refinansiere gjelden. En refinansiering gir bedre renter og bedre betingelser, i tillegg til god oversikt. Over her er noen gode långivere som tilbyr meget konkurransedyktige renter for deg som gjennomfører en refinansiering. Det er også en del gode tips du kan ta med deg når du skal få orden på økonomien, les mer for å finne ut hva du enkelt kan gjøre for å ordne opp i gammel gjeld og evt økonomiske problemer.


Få kontroll over økonomien


Det kan være vanskelig å sikre at man ikke bruker mer enn man har. Spesielt ettersom mange finansaktører nærmest kaster små lån og kredittkort etter kundene. Dette kombinert med det sterke kjøpepresset gjør det viktig å refinansiere gjelden. Les videre for å få tips på hvordan du kan få kontroll over økonomien.

Det første man må gjøre hvis man har mye gjeld, er å lage en detaljert økonomisk oversikt. Gjennom å vite hva du bruker penger på, kan du lettere bestemme hva du må kutte. For det aller viktigste er å få betalt ned lånet eller lånene. Når man har fått en oversikt over inntekt og gjeld, bør man vurdere refinansiering av gjelden. Det er mange fordeler med refinansiering av gjeld, men man må velge riktig tidspunkt og riktig finansinstitusjon. Renten endrer seg og det er små, men viktige, forskjeller i renten mellom finansselskapene. Derfor lønner det seg å sjekke flere banker før du bestemmer deg for å kontakte dem. Husk at alle søknader om lån er uforpliktende, og du kan søke om lån fra så mange banker du vil.

Strengt budsjett

De fleste finansinstitusjoner vil diskutere budsjettet med deg før de vurderer å refinansierer gjelden din. Derfor er det bare en fordel at du legger dette ved søknaden eller snakker med dem om dette. Budsjettet må være såpass strengt at man får penger til å betale gjelden med, uten å være så strengt at det er urealistisk. De fleste vil måtte leve med en slik gjeld i mange år, og dette blir lenge å leve på bare nudler.

Klipp i stykker kredittkortene

Har du først havnet i en låneknipe er det svært viktig å ikke falle dypere. Det er bedre å snakke med banken og be om en betalingsutsettelse den måneden. Gjelden vil øke noe, men ikke så mye som hvis man velger å låne penger for å betale på et lån. Så kvitt deg med kredittkortene først som sist så du ikke faller for fristelsen. En refinansiering er ingen trylleformel. Man må fremdeles betale inn hver eneste måned. Likefult er det lettere å forholde seg til en finansinstitusjon istedenfor mange små. Det er og lettere å få midlertidige utsettelser en måned hvis man har det ekstra trangt. Husk bare å kontakte din kundebehandler med engang du ser at du ikke vil klare å betale hele summen. Da kan dere sammen finne en løsning og du slipper å få flere økonomiske problemer.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar